Tarta czekoladowa - ciasto bez pieczenia

Nie ma osoby, której by ono nie smakowało a jeśli jeszcze mówimy z czego ono jest zrobione, to mamy dodatkową radość patrząc na twarze z wyrazem niedowierzania i kompletnego zaskoczenia. Jest to bowiem ciasto z awokado :)

Wybraliśmy dla Was czekoladowe ciasto bez pieczenia. Nie ma osoby, której by ono nie smakowało a jeśli jeszcze mówimy z czego ono jest zrobione, to mamy dodatkową radość patrząc na twarze z wyrazem niedowierzania i kompletnego zaskoczenia. Jest to bowiem ciasto z awokado :)

Ciasto:

1 filiżanka migdałów
1 filiżanka wiórków kokosowych
1 filiżanka namoczonych daktyli
szczypta soli

Składniki miksujemy. Powstanie lepiąca się masa. Gdy ciasto jest za suche można dodać wodę (np. tą z moczonych daktyli). Wykładamy ciastem foremkę tak jak do tarty - czyli zawijamy brzegi.

Masa:

1 filiżanka namoczonych daktyli
1/2 filiżanki syropu z agawy
3 małe awokado
1 mały banan
kilka łyżek kakao lub karobu (lub mieszanka kakao + karob)
owoce do ozdobienia (kiwi, maliny, truskawki etc.)

Składniki miksujemy. Powstanie masa o konsystencji puddingu. Wypełniamy foremkę z ciastem, dekorujemy owocami. Przed podaniem najlepiej schłodzić je w lodówce - można zostawić na noc, to ułatwi krojenie.