Kotlety z serka Capri

Tym razem kolejny przepis z serii kotletów. Ser typu włoskiego wyprodukowany jest z pełnowartościowych białek serwatkowych, które charakteryzują się wysoką wartością odżywczą. Wspomagają system odpornościowy organizmu człowieka, dodatkowym atutem jest wyjątkowo delikatny smak.

Składniki:

  • serek Capri typu włoskiego - 2 szt.
  • sos sojowy - 1 szkl.
  • olej z pestek winogron - 0,5 szkl.
  • płatki drożdżowe - 100g

Sposób przygotowania:

Serek Capri pokrój w plastry - 1cm grubości. Przygotuj dwa naczynia. Do jednego wlej sos sojowy, do drugiego wsyp płatki drożdżowe. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię wlej olej, zamocz serek w sosie sojowym, obtocz go w płatkach drożdżowych i smaż na złotobrązowy kolor. Bardzo dobrze smakują podane z ryżem lub sałatką warzywną.

Smacznego!